Search
Close this search box.

Woning Doesburg

Op een vrijstaand kavel in de uitbreidingswijk ‘de Kilder’ is deze vrijstaande maar compacte modulaire houtskeletbouwwoning door ons ontworpen en in eigen beheer gebouwd.

De woning met 3 slaapkamers en dwarskap opent zich naar de tuin, deze kopgevel is volledig in glas opgetrokken, de naar de straat gekeerde kopgevel is half gesloten, om privacy te waarborgen.

De entree is gelegen onder een overkapping aan de zijkant van de woning waar ook de berging onder is geplaatst.

De dubbelhoge woonkamer heeft door de vide een heel ruimtelijke beleving, een tweede vide ter plaatse van de entree biedt ruimte aan de trap die beide woonlagen verbindt.

De woonruimte op de begane grond bestaat uit een woonhoek aan de tuinzijde een woonkeuken aan de straatzijde.  De hoofdslaapkamer biedt ook ruimte aan een werkplek, heeft een open verbinding met de woonkamer en heeft een geweldig uitzicht door de transparante achtergevel.

Door de beweegbare lamellen voor de glazen gevel wordt teveel opwarming voorkomen geniet de slaapkamer de nodige privacy.

De zijgevels en het dak van de woning zijn afgewerkt met bamboe latten, deze zijn volledig circulair door het kliksysteem waarmee ze zijn bevestigd.

De onderbreking om de 2,4 meter tussen de latten breekt de gevel, en volgt de maatvoering van het houtskeletbouwsysteem. Op de begane grond is de vloer afgewerkt met een lichtgrijze gietvloer, waar de houten keuken en inbouwkasten fraai bij afsteken.

Ondanks de beperkte oppervlakte van de woning heeft deze toch een royaal en luxe gevoel door de ruimtelijkheid, daglichttoetreding en het hoogwaardige materiaalgebruik.

Meer projecten