Search
Close this search box.

Terreininrichting park Hoenderloo

Voor de uitbreiding van een recreatiepark in Hoenderloo hebben we een integraal plan ontwikkeld voor de bouw van 80 recreatiewoningen evenals de indeling van het terrein.

Voor de verkaveling van de woningen, de routing en de inrichting van het terrein bedachten we verschillende opties. Met als uitgangspunt de bestaande natuurlijke waarde van het beboste terrein zo veel mogelijk in ere te houden. In één van de planvarianten is water als begrenzing van het terrein ingezet. Langs de randen van het gebied is gewerkt met een wild-barrière, die je vanuit het park niet ziet.

Op speelse wijze zijn de woningen geordend langs de route over het terrein. Zowel vrijstaande woningen als geschakelde woningen hebben in het plan een plek gekregen. In één deel van het park met een speciaal concept bewegen bezoekers te voet naar het huisje vanaf een centrale parkeerplaats.

In het plan is geprobeerd balans te vinden tussen het gewenste aantal woningen en het behoud van het groene karakter van het terrein.

Recreatiewoningen

We hebben 60 woningen ontwikkeld van diverse formaten, gemaakt met
hetzelfde prefab bouwsysteem. De woningen zijn daardoor allemaal familie van
elkaar maar tegelijk zeer uiteenlopend qua indeling en vorm. De modulaire
prefab bouwelementen zijn aan de buitenzijde van de woningen afleesbaar,
verschillende gevelafwerkingen zijn mogelijk.

Er zijn zowel woningen voor 4, 6, 8 of 10 personen. Een speciaal type met twee geschakelde woningen is te gebruiken als reüniewoning voor gezelschappen tot 16 personen. De architectuur van de woning is ontwikkeld integraal met een indelingsplan voor de parkuitbreiding, met een zo groen, natuurlijk mogelijk karakter. 

Meer projecten