Search
Close this search box.

Onze diensten

Wilt u graag sneller, duurzamer, en toekomstvriendelijk bouwen, maar u weet niet hoe? 

Heeft u plannen maar zoekt u een betrouwbare partij die uw project van vergunningen tot realisatie begeleidt?

Schakel dan Optahome in als uw flexibele projectpartner. We kijken er naar uit met u van gedachten te wisselen over uw project!

Neem contact op via 030-2072552 of info@optahome.nl

Optahome kan de volgende diensten leveren:

(klik op de diensten voor meer uitleg)
U heeft een locatie en een idee, maar is het onduidelijk of dit kan leiden tot een haalbaar project? En of de gemeente medewerking wil verlenen aan uw plannen? En of deze financieel haalbaar zijn? Laat Optahome dan een haalbaarheidsstudie uitvoeren. Daarin worden duidelijk hoe uw project eruit kan zien en of deze haalbaar is op het gebied van bouwkosten en vergunningen.
Als het gewenste gebruik niet past binnen de regels van het bestemmingsplan, maar de gemeente wil wel meewerken aan deze gebruikswijziging, dan kunnen we voor u een bestemmingsplanwijziging aanvragen. Wij helpen u bij het maken van de ruimtelijke onderbouwing en het organiseren van alle benodigde onderzoeken.
We schetsen op basis van uw programma van wensen de best passende oplossing voor uw project. Hierbij houden we rekening met de locatie, uw budget en specifieke ruimtelijke regels. We werken in een aantal stappen het project uit, in nauw overleg met u en andere betrokken partijen.
Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden verzorgen we de weergave van uw project door middel van 3D beelden, schetsen, maquettes en/of AR/VR-bril.
Als de plannen bouwkundig ver genoeg zijn uitgewerkt vragen we namens u een omgevingsvergunning aan voor het project. We organiseren voor u alle benodigde onderzoeken, op het gebied van constructie, installatie, energie-prestatie en bouwfysica.
We denken graag na over de directe omgeving van onze gebouwen. De omgeving is vaak sterk bepalend voor de architectuur. Daarom maken we indien nodig een verkaveling of terreinplan, in samenhang met de gebouwen.
Voordat de productie kan starten werken we een project volledig bouwkundig en installatietechnisch uit. Dit doen we in nauwe samenwerking met adviseurs en uitvoerenden. We maken zoveel mogelijk gebruik van beproefde bouwsystemen.
Indien nodig wordt voor een project zorgvuldig de meest geschikte producent of aannemer geselecteerd. We zorgen voor duidelijke overeenkomsten en afspraken over tijd en geld.
Tijdens de prefabricage en montage op de bouwplaats houden we namens opdrachtgevers toezicht op de bouwwerkzaamheden.
Voor de verkoop of verhuur van uw project zijn overtuigende beelden nodig. Wij kunnen u maximaal ondersteunen als het gaat om het ontwikkelen en verbeelden van kopersopties.